Index Vakbarát Hírportál

Kiszabadult Tanzánia elrabolt milliárdosa

2018. október 20., szombat 10:24 | aznap frissítve

„Épségben hazatértem"

– írta ki vállalata, a MeTL Twitterére Mohammed Dewji, Tanzánia egyetlen milliárdosa, akit tíz nappal korábban raboltak el fegyveresek Dar es-Salaamban. Az ismert üzletember köszönetet mondott a tanzániai rendőrségnek, és világszerte mindenkinek, aki imádkozott érte.

Az a BBC szerint egyelőre nem világos, hogy a 43 éves Dewjit a hatóságok szabadították-e ki, vagy pedig váltságdíjat fizettek érte. A tanzániai környezetvédelmi miniszter, Dewji egyik barátja viszont azt írta, hogy elrablói egy elhagyott telken hagyták a milliárdost. A férfi alapvetően jól van, csak a bilincsek hagytak nyomot a csuklóján és a bokáján.

Az Afrika legfiatalabb milliárdosaként ismert Dewjit egy edzőterem elől rabolták el fegyveresek még a múlt héten. A családja 440 ezer dolláros (kb. 123,5 millió forint) nyomravezetői díjat tűzött ki, ha bárki információval tud szolgálni a hollétéről.

Dewji vagyonát korábban 1,5 milliárd dollárra becsülte a Forbes, ezzel ő Tanzánia egyetlen milliárdosa. Hat afrikai országban vannak üzleti érdekeltségei, több iparágban is jelen van.

Rovatok