Index Vakbarát Hírportál

Miután lekezelt az uralkodóval, Hasogdzsi fia elhagyhatta Szaúd-Arábiát

2018. október 26., péntek 12:27 | aznap frissítve

A brutálisan megkínzott és meggyilkolt szaúd-arábiai újságíró fia, Hasogdzsi elhagyta Szaúd-Arábiát. A CNN-nek a családhoz közeli források elárulták, hogy Szalah bin Dzsamal Hasogdzsi megérkezett az Egyesült Államokba.

A fiú egyébként amerikai-szaúdi kettős állampolgár, de néhány hónapja a rezsim korlátozta mozgását, és megtiltotta, hogy elutazzon az országból. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sürgette a szaúdiakat, hogy engedjék el a fiút.

Szaúd-Arábia isztambuli nagykövetségén meggyilkolt Dzsamal Hasogdzsi ügyének nyomozása közben lassan halad. 

A szaúdi királyi családdal kritikus újságírót a múlt héten gyilkolta meg egy Szaúd-Arábiából érkezett csoport, amikor a férfi a nagykövetségre ment személyes ügyeit intézni. A férfit soha többé nem látták.

Azt a szaúdiak azóta elismerték, hogy tényleg meggyilkolták a férfit, akinek a holtteste azóta sem került elő.

Egy szükséges PR-lépésként a napokban a szaúdi király és fia, Mohamed bin Szalmán,  teljhatalommal kormányzó trónörökös, kamerák kereszttűzében fogadta Hasogdzsi fiát, akivel kezet fogtak.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök arra hívta fel a szaúdiakat, hogy mutassák meg, hova rejtették a holttestet, amelyet vélhetően fel is daraboltak a gyilkosok. Pénteken pedig kiderült, hogy a szaúdi főügyész Törökországba utazik.

Rovatok