Index Vakbarát Hírportál

Fokozódik a balkáni állatmigráció: három albán oroszlán juthat el Hollandiába

2018. október 29., hétfő 10:24

Menekülés a pokolból. Szörnyű körülmények közül szabadították ki egy albán magánállatkert lakóit. Tiranába és Nyugatra kerülhetnek a vadak.

Tizenegy állatot, köztük három oroszlánt és egy medvét szabadított ki az albán rendőrség vasárnap egy albániai magánállatkertből.

Nem volt együttműködő

Miután a Tiranától 100 kilométerre délre található Fierben lévő állatkert tulajdonosa megtagadta az együttműködést, a hatóságok behatoltak a területre és biztosították az állatorvosoknak a bejutást - írja az MTI.

Az állatok - három oroszlán, egy medve, egy zebra, néhány szarvas, antilopok és rókák - nyugtatót kaptak, hogy biztonságosan elszállíthassák őket a tiranai állatkertbe.

Az állatvédők vezetője elmondta: az állatok életkörülményei ebben az állatkertben szörnyűek, ez pokoli módja az állattartásnak" .

Másként vélekedett a helyzetről Petrit Osmani, aki tizenöt éve üzemelteti az állatkertet.

Nincs ehhez joguk! Ezek az állatok a gyerekeim, maguk elveszik tőlem a gyerekeimet"

- mondta, hozzátéve, hogy panaszt nyújt be a magántulajdon megsértése miatt.

Lensi, az egyik oroszlán súlyos szemgyulladásban szenvedett, és az a veszély fenyegette, hogy megvakul. Megmentettük és most jobban van, de mindannyiuknak ellátásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon"

- mondta Carsten Hertwig, a Négy Mancs tagja.

Hollandia, Németország

A három oroszlánt hamarosan Hollandiába szállítják, ahol a környezet jobban hasonlít természetes életterükre. A medve Németországba kerül.

(Borítókép: Az állatkert Lenci névre hallgató oroszlánja - fotó:  Gent Shkullaku / AFP)

Rovatok