Index Vakbarát Hírportál

Herointanyákat számolt fel 700 nyomozó Spanyolországban

2018. október 29., hétfő 22:00

Nagyszabású hatósági akcióban herointanyákra csapott le hétfőn a spanyol rendőrség Barcelonában.  Legkevesebb 55 gyanúsítottat vettek őrizetbe - írja az MTI.

A kábítószer-kereskedelemre használt, lepusztult épületeket több mint 700 nyomozó és a helyi rendőrség 150 tagja fésülte át a drogellenes razzia keretében -

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő fotóriporterének beszámolója szerint rengeteg állig felfegyverzett rendőrt lehetett látni, akik gyanúsítottakat kísértek rendőrségi furgonokba. A reggel nagy részében rendőrségi helikopterek köröztek Barcelona felett.

A hatóságok szerint a mostani műveletet a lakóházakban üzemelő kábítószer-kereskedelmi láncok tevékenységét feltárni hivatott, két évig tartó nyomozás előzte meg.

More than 800 police officers, almost 40 raids, and at least 55 arrested - find out what happened in today's large-scale drug bust in the #Raval in #Barcelona *https://t.co/Osg1E7SiGZ. pic.twitter.com/aqVobiQ6wT

— Catalan News (@catalannews) 2018. október 29.

Egy barcelonai bíróság 40 házkutatási engedélyt állított ki a "droglakásokként" is ismert épületek átvizsgálására a központi fekvésű Raval és Gotic negyedekben.

Az utóbbi évek egyre rosszabbodó bűnügyi statisztikái tükrében a barcelonai lakosok a közbiztonság megingását részben az illegális házfoglalásoknak tulajdonítják. Az ilyen módon elfoglalt épületeket ugyanis gyakran bűnözők használják kábítószerek - leginkább heroin - kereskedelmére vagy fogyasztására.

A katalán rendőrség a hétfői razziát megelőzően jelentette be, hogy a hatóságok az utóbbi két évben száz ilyen lakást számoltak fel, és 139 feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe.

Rovatok