Index Vakbarát Hírportál

Két embert megkéseltek a Sony Music londoni központjában

2018. november 2., péntek 13:42

Megkéseltek két embert a Sony Music globális zenemű-forgalmazó óriáscég londoni székházában pénteken - írja az MTI. A Scotland Yard bejelentése szerint a két sérült személy állapota nem életveszélyes. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt.

A londoni rendőrség fegyveres egységei is a helyszínre vonultak, egy embert pedig őrizetbe vettek.  Az első médiabeszámolók arról szóltak, hogy valaki lőfegyverrel hatolt be a Sony Music irodaházába, amely London előkelő Kensington kerületében van. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint azonban nincs semmi bizonyíték arra, hogy az incidens során lőfegyverhasználat történt volna.

A Scotland Yard előbb azt közölte, hogy az épületet elővigyázatosságból kiürítették, később pedig azt, hogy mindkét sérültet súlyos testi sértés gyanújával vették őrizetbe. A Sony Music péntek délután megerősítette, hogy a londoni székházában "eldurvult civakodásból eredő incidens" történt, további részleteket nem árultak el.

Az Evening Standard, London délutáni napilapja a Sony Music munkatársait idézve azt írta online kiadásában, hogy a késelést verekedés előzte meg az irodaház étkezdéjében, és miután az egyik verekedő a földre zuhant, a másik többször is megszúrta. A gyanúsítottat aztán a rendőrök itt, az étkezdében fogták el.

Közben aBBC arról ír, hogy az épületben két konyhai dolgozó szólalkozott össze, akik aztán ajtókat csapkodva kergették egymást, majd egymásnak estek.

Rovatok