Index Vakbarát Hírportál

Vadászok áldozata lett T-1, a 13 embert kivégző anyatigris

2018. november 3., szombat 08:45

Hatalmas hajtóvadász indult ellene, még egy Calvin Klein parfümöt is bevetettek.

A nyugat-indiai Maharashtra államban két éve rettegésben éltek a Yavatmal település környékén lakó helyiek. A T-1-nek elnevezett hat éves anyatigris legalább 13 embert ölt meg, többeket lefejezett, evett is az áldozatok húsából - írja a BBC. Mivel a környékbeliek már csak csoportosan mertek közlekedni és veszélyben volt a háziállat-állomány, komoly hajtóvadászatot szerveztek.

A részletek nem annyira szívderítőek, mert a vadászok 100 kamera és csapda elhelyezése mellett fához kötözött lovakkal és kecskékkel is próbálták lépre csalni a veszélyes tigrist. Emellett folyamatosan járőrcsapatok bóklásztak a környéken.

Az eset megmozgatta a közvéleményt, az állatvédők "kegyelemért" esedeztek, de az indiai Legfelsőbb Bíróság kimondta, engedélyezi a végzetes fegyverhasználatot. 

A vadászok a hangtompítós fegyverek mellett a Calvin Klein parfümcég Obsession for Men nevű parfümjét is bevetették, mert  az abban található cibetmacska-feromon vonzza a nagymacskákat.

Amikor nemrégiben újra észlelték T-1 jelenlétét, összeverbuválódott egy ütőképes csapat, amely előbb kábítólövedékkel eltalálta az anyatigrist, majd miután ő a dzsipre rontott, egy vadász közvetlen közelről kivégezte T-1-et.

A 195 kilós T-1 két kilenc hónapos kölyköt hagyott maga után.

Indiában él a világ tigrisállományának 60 százaléka, a 2200 példányból Maharashtrában több mint 200 étalálható

Rovatok