Index Vakbarát Hírportál

Trump: Könnyedén megválaszoltam Mueller kérdéseit

2018. november 16., péntek 23:05

Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy "könnyedén megválaszolta" írásban Robert Mueller különleges ügyésznek a kérdéseit, írja a Reuters. Mueller azt vizsgálja, volt-e összejátszás Trump kampánystábja és az oroszok között a 2016-os választások előtt. A válaszokat azonban még nem küldte el, tette hozzá Trump, és nem árulta el, ez mikor jön majd el.

Trump azt mondta újságíróknak a Fehér Házban, hogy ő maga írta a válaszokat, nem az ügyvédei. "Egy sor kérdést tettek fel, könnyedén válaszoltam. Biztos vagyok benne, hogy trükkös kérdések voltak, mert tudják, ők szeretik elkapni az embereket. Vigyázni kell, ha olyan embernek válaszolsz, akinek rossz szándékai vannak", magyarázta.

Trump és az ügyvédei hónapok óta egyezkednek a különleges ügyésszel, Robert Muellerrel, hogy hogyan kérdezzék ki Trumpot a nyomozás keretében. Végül abba egyeztek bele, hogy írásban küldi el a válaszokat az elnök, de ez nem zárja ki, hogy valamikor majd szóban is meg akarják majd hallgatni őt.

A Mueller-nyomozás körüli kérdőjelek a múlt héten sokasodtak meg, amikor Trump lecserélte az igazságügyminisztert, Jeff Sessionst, aki nem volt hajlandó sehogy belefolyni a nyomozás ellenőrzésébe.

Trump megint megismételte, hogy nem játszott össze az oroszokkal, boszorkányüldözésről van szó, ilyen nyomozásnak el sem kellett volna indulnia.

Rovatok