Index Vakbarát Hírportál

Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

2018. november 28., szerda 06:13

Donald Trump még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Argentínában tartott G20-as országcsoport hétvégén Argentínában tartandó csúcsértekezletén - ezt maga az amerikai elnök mondta a The Washington Postnak kedden délután adott interjújában. Trump előbb még megvárja a nemzetbiztonsági tanács "teljes jelentését" az Oroszország és Ukrajna között a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensről, mely során orosz tengeri határőr-egységek szerintük a szabályokat be nem tartó ukrán hajóra nyitottak tűzet, és elfogtak 24 ukrán tengerészt.

Ez a jelentés lesz a döntő. (...) Talán nem is lesz találkozó.

Az elnök az interjúban ismét megkérdőjelezte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékelését, miszerint Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Leszögezte: végiggondolta a koronaherceg többször megismételt cáfolatát, és ez is szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, fenntartja a szoros szövetségesi viszonyt Rijáddal. Szalmán hercegre utalva ismét azt hangoztatta:

Talán ő tette, talán nem ő tette. De cáfolja. És a körülötte lévők is cáfolják. És egyébként a CIA sem mondta ki teljes határozottsággal, hogy ő tette.

Trump annak ellenére ragaszkodik szövetségese védelméhez, hogy republikánus és demokrata törvényhozók egyaránt állították, hogy őket meggyőzték a titkosszolgálati jelentések a szaúdi trónörökös felelősségéről.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

Doald Trump szerint ő túl okos ahhoz, hogy mindent elhiggyen. A kercsi incidens miatt elmaradhat a Putyinnal esedékes csúcs.

1180 · Nov 28, 2018 06:13am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az elnök több más kérdésben is megnyilvánult:

ha körbepillantunk, akkor azt látjuk, tiszta a levegő és tiszta a víz is.

Rovatok