Index Vakbarát Hírportál

800 bevándorlót lekapcsoltak a "migránskaravánból" amikor az USA-határhoz értek

2018. december 4., kedd 19:31 | aznap frissítve

A Közép-Amerikán átmenetelt úgynevezett migránskaraván megérkezett a mexikói-USA-határhoz, ahol 800 embert őrizetbe vettek, írja az MTI a Milenio című mexikói napilapra hivatkozva. A mexikói lapnak Tonatiuh Guillénre, a Mexikói Bevándorlási Intézet (INM) igazgatója azt a bevándorlók megpróbálták illegálisan átlépni a mexikói-amerikai határt.

Az INM igazgatója a Grupo Fórmula nevű mexikói rádióadónak adott interjúban elmondta, hogy körülbelül 2500 migráns tartózkodik jelenleg a Tijuanában található, El Barretal nevű szállóban abból a több mint hatezerből, akiket a Benito Juárez nevű helyi sportlétesítményben helyeztek el korábban. Guillén elmondása szerint a közép-amerikai bevándorlók közül sokan időközben "szétszéledtek".

Ez egybecseng a tijuanai hatóságok hétfői közlésével, amely közülük 3000 emberről nem tudja, hova lett. Marco Antonio Sotomayor tijuanai közbiztonsági titkár elismerte, hogy a november 11. óta Tijuanába érkezett migránsok "jelentős számú" tagja egyszerűen "nem érhető el".

Rovatok