Index Vakbarát Hírportál

Egy hete nem találják a Costa Ricán rejtélyesen eltűnt amerikai nőt

2018. december 4., kedd 17:15

A harminchat éves, floridai Carla Stefaniak a születésnapját ment ünnepelni sógornőjével Costa Ricára november végén. A sógornő Carlánál egy nappal korábban, november 27-én indult haza, akit Carla kikísért a reptérre. A nő még Uberrel körülnézett a városban, majd egy San Jose külvárosában lévő Airbnb-lakásba ment. Ott egy éjszakát töltött volna, mielőtt másnap ő is visszarepült volna Floridába.

Míg egyedül volt, folyamatosan küldte az üzeneteket a barátainak és családtagjainak. Utolsó üzenetét 27-én este írta, amiben arról panaszkodott, hogy nagyon esik, és nincs áram a bérelt lakásban, a környék pedig nem tűnik biztonságosnak.

Másnapra, tehát november 28-ára már megvolt Carla repülőjegye, és kocsit is rendezett magának, ami kivitte volna a reptérre. A családja születésnapi üzenetekkel köszöntötte fel őt, de válaszokat már nem kaptak.

Kiderült, a Floridába tartó repülőre sem szállt fel. Az Airbnb-lakás tulajdonosa és a helyi biztonsági szolgálat azt mondta, hajnali öt órakor látták Carlát látták beszállni egy ismeretlen autóba, de a nő családja ezt nem hiszi el. Azt állítják, a hatóságok nem is nyomoztak az ügyben, mert szerintük az eltűnt nő saját akaratából szállt be a kocsiba.

Kedden a család arról posztolt a Facebook-ra, hogy a helyi hatóságok egy holttestet találtak közel a Clara által bérelt Airbnb-lakáshoz, félig-meddig elásva és becsomagolva egy műanyag zacskóba. Costa Ricába mennek azonosítani a holttestet. (BBC)

Rovatok