Index Vakbarát Hírportál

Valószínűleg öngyilkos lett a dél-koreai katonai hírszerzés korábbi vezetője

2018. december 7., péntek 17:00

Pénteken holtan találták a dél-koreai katonai hírszerzés korábbi vezetőjét, Li Dzse Szut - írja az MTI. A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint öngyilkosságot követhetett el.

Li Dzse Szu vizsgálat alatt állt,  azzal vádolták, hogy ő rendelte el azon családok megfigyelését, amelyek érintettek voltak a 2014-es kompkatasztrófában. A tábornok tagadta a vádakat. A tragédiában hozzávetőleg 300-an vesztették életüket, nagy részük gimnazista tanuló volt. Az eset következtében Pak Gun Hje akkori elnököt rengeteg kritika érte. Pak bukását végül korrupciós botrány okozta 2017 márciusában.

A rendőrség közlése szerint Li Dzse Szu Szöul egyik keleti negyedében, Szongpában ugorhatott ki egy lakóház ablakán. A Yonhap hírügynökség szerint búcsúlevelet találtak a helyszínen. A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok