Index Vakbarát Hírportál

Most először szerepelt a tévében a hírhedt orosz elitkommandó

2018. december 10., hétfő 10:36

Az orosz tévé most először betekintést engedett a hírhedt elitkommandójuk, a Szpecnaz (Spetsnaz) kiképzésébe. A Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) kötelékébe tartozó elitalakulatról itt írtunk hosszabban, a mostani videórészletben az látható, hogy egy épületben, szirénazajban, félhomályban, gázálarcban küzdenek "terroristák" ellen, lőnek mozgó célpontra. Az nyilván eleve nem véletlen, hogy szerepelhetnek a tévében, de hogy biztosan tudomást szerezzen a világ arról, milyen kemények, a Russia Today is beszámolt minderről.

Az RT szerint a gyakorlat egy olyan műsorban ment le a Rosszija-1 tévében, amelyben az SZVR főnöke, Szergej Nariskin is nyilatkozott, arról beszélt, hogy az egység feladata, hogy

külföldön védje az orosz missziókat és állampolgárokat.

A tagjai a fegyverkezelést a tökéletességig fejlesztik, magyarázta. (A felvételen 8:19-től a gyakorlat.)

Az RT úgy fogalmaz, hogy a kiképzésen a szirénák mellett piros és kék fények is villognak, ezzel a katonákat plusz stressznek is kitéve, hogy biztosan meg tudják őrizni a nyugalmat és pontosságot egy valódi vészhelyzetben. A Szpecnaz egyébként nem csak a fegyvereseikről hírhedt, hanem az oroszok által kifejlesztett közelharc-módszerről, a Systema-ról is, amiről a Youtube-on is számos felvétel van, ahogy kövérkés, joviális, orosz bácsik művelnek olyanokat, hogy a szem is alig tudja követni.

Rovatok