Index Vakbarát Hírportál

Halottnak nyilvánították a Japán partjainál lezuhant tengerészgyalogosokat

2018. december 11., kedd 10:17

Halottnak nyilvánították kedden az amerikai tengerészgyalogság () öt tagját, akik a múlt héten a Japánhoz tartozó Sikoku szigetétől délre tűntek el egy repülőgép-balesetben, írja az MTI az USMC közleménye alapján. A keresési és mentési műveleteket leállították.

Az öt katona annak a KC-130 Hercules nevű utántöltő repülőgépnek a fedélzetén utazott, amely egy  gyakorlat során  összeütközött egy F/A-18 Hornet vadászrepülőgéppel. A repülők Sikokutól délre a tengerbe csapódtak.

Az F/A-18 két tagját sikerült kimenteni, de az egyikük életét vesztette. Az amerikai tengerészgyalogság szerint az egyetlen túlélő állapota stabil volt, amikor kimentették.  A halottak személyazonosságát csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy értesítették legközelebbi hozzátartozóikat.

Az utántöltő repülőgép legénységének tagjai a Hirosima közelében található Ivakuni légi támaszponton állomásoztak az USMC 152-es légi utántöltő szállító-repülőszázadának részeként. A század parancsnoka, Mitchell T. Maury alezredes azt mondta: a nehéz döntést a keresés leállításáról az után hozták meg, hogy minden erőforrást kimerítettek az alapos keresés során.

Az alezredes részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak. Japánban több mint 50 ezer amerikai katona állomásozik egy biztonsági paktum értelmében.

Rovatok