Index Vakbarát Hírportál

Nyolc embert gyanúsítanak az olasz halálos tömegpánik miatt

2018. december 11., kedd 10:22

A paprikaspray-t fújó 17 éves fiú mellett (akiről hétfőn még 15 évesként írt az olasz sajtó) további hét ember ellen indult ügyészi vizsgálat az olaszországi Corinaldo egyik szórakozóhelyén egy koncerten szombatra virradó éjszaka kirobbant pánik miatt, ami hat ember halálához vezetett - jelentette az MTI.

A fiatalembert meghallgatták, de nem vették őrizetbe. Egyebek közt nem szándékosan elkövetett gyilkosság miatt indult ellene vizsgálat, holott tagadja, hogy a klubban lett volna aznap este. A helyszínen mobiltelefonokkal készített felvételeken az látható, hogy egy baseball-sapkát és orrát, száját elfedő maszkot viselő fiú spray-t fújt a körülötte állókra.

Az ügyészség vizsgálatot indított további hét emberrel szemben gondatlanságból elkövetett gyilkosság címén. Köztük vannak a corinaldói Lanterna Azzurra nevű szórakozóhely tulajdonosai és üzemeltetői, akik a hírek szerint sokkal több embert engedtek be a klubba, mint ahány férőhely volt.

Az eddigi nyomozási adatok szerint a diszkóban tartózkodók közötti pánikot a hirtelen elterjedt maró szag és a magasba emelkedő füst váltotta ki. Megtalálták a paprikaspray földön heverő flakonját is. A hatóságok azonban megkérdőjelezik, hogy egyetlen paprikaspray hatását az egész teremben megérezték volna.

Mint megírtuk, a spray miatt kirobbant pánik hatására a majdnem kizárólag tinédzserekből álló tömeg kiáramlott a teremből. A tömeg 5 fiatalt nyomott agyon és az egyikük édesanyját, aki testével védte meg 11 éves lányát. A hét súlyos sérültből háromnak továbbra is kritikus az állapota, a tömeg súlya alatt szenvedett sérülések és az oxigénhiány miatt.

Rovatok