Index Vakbarát Hírportál

Duterte arról mesélt, hogyan próbálta meg molesztálni a szolgálólányukat

2018. december 30., vasárnap 17:07

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeti elnök egy szombat délutáni beszédében arról mesélt, hogyan gyónta meg kamasz korában a papnak, hogy megpróbálta molesztálni a szolgálólányukat.

Duterte azt mondta: belopózott a szolgálólány szobájába, felemelte a takaróját és meg akarta érinteni "azt, ami a bugyiban van". A szolgálólány erre felébredt, ő kifutott a szobából, de később újra próbálkozott.

A női jogokat képviselő Gabriella nevű párt egyszerűen visszataszítónak nevezte a Duterte által elmondottakat. A párt szerint az elnök ezzel beismert egy szexuális molesztálást, ami miatt azonnal le kellene mondania. 

Salvador Panelo, Duterte szóvivője azt mondta: az elnök feltehetően csak egy anekdotát mesélt el a múltból. Duterte a beszédében ugyanakkor arra utalt, hogy a pap gyónás közben őt is és osztálytársait is molesztálta. Duterte ezért ismét élesen kritizálta a katolikus egyházat a gyermekek ellen elkövetett visszaélések miatt. 

A katolikus egyház a Fülöp-szigeteken többször támadta Dutertét, aki korábban nyilvánosan azzal dicsekedett, hogy még polgármester korában személyesen ölt meg három embert a drog elleni háborúban. Duterte akkor azzal válaszolt, hogy a legjobb lenne megölni az egyébként is hasznavehetetlen és folyton csak szövegelő püspököket.  

Rovatok