Index Vakbarát Hírportál

Pisztollyal ment egy próféciát beteljesíteni Texasban egy férfi

2019. január 1., kedd 08:37

Egy Seguin nevű, 30 000 fős kisvárosban történt a eset az óév utolsó napján: egy, az arcán műtősmaszkot viselő, a kezében pisztollyal hadonászó férfit tartóztattak le nem messze egy baptista templomtól.

A nyilvánvalóan zavart elméjű Tony Dwayne Albert II-t egy szolgálaton kívül levő rendőr szúrta ki, és ahogy azt később megjegyezte, ha a maszk és a pisztoly nem lett volna elég, a férfi kommandós testpáncélt is viselt, szóval elég nehéz lett volna azt állítani, hogy beleolvadt a környezetébe (még Texasban sem).

Albert azt kiabálta, hogy egy próféciát akar beteljesíteni, de ennél többet a rendőrségen sem volt hajlandó elárulni. 

A férfit először egy helyi mexikói étteremben szúrták ki az alkalmazottak: a legközelebbi baptista templom címe iránt érdeklődött, majd miután nem kapott tájékoztatást, kiviharzott az étteremből és elindult. A pultosok egyből hívták a rendőrséget, de mire ők kiértek, Albertet már lefogta egy kollégájuk, aki éppen arra járt.

A helyi rendőrség szerint a férfi azt hitte. másik városban van. Illegális fegyvertartással vádolják, ráadásul mivel börtönviselt, szigorúbb elbírálásban lehet része, mit egy átlagpolgárnak. 100 000 dolláros óvadék ellenében kerülhet szabadlábra ideiglenesen.

Rovatok