Index Vakbarát Hírportál

Ámokfutást rendezett, majd halálra késelte magát egy férfi Sydney-ben

2019. január 4., péntek 18:00

Autós ámokfutást rendezett, majd halálra késelte magát egy 24 éves ausztrál férfi pénteken Sydney városában, miután a rendőrök megpróbálták megállítani az autóját a hiányzó rendszámtáblái miatt – írja az Independent.

A férfit a város déli részén próbálták meg igazoltatni, megállás helyett azonban inkább belehajtott a rendőrautóba, aztán kiugrott a kocsijából, elkötött egy teherautót, és azzal menekült kilométereken át a rendőrök elől, menet közben azonban több autót is felöklelt, amivel teljes káoszba taszította az érintett városrészt.

Az egyik ilyen ütközésnél végül nem is tudott továbbmenni a teherautóval, de ez sem bizonyult elég nagy akadálynak, megpróbált ellopni egy autót, közben pedig megkéselt egy járókelőt is. Ez utóbbit egyébként többen látták is, egy szemtanú pedig azt mondta, a támadó egyértelműen teljesen elvesztette az eszét, a késelés előtt odatartotta a saját nyakát a férfinek, és azt kiabálta, hogy

késelj meg, késelj meg, késelj meg!

Végül aztán ő késelt, a férfit pedig súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani, de állapota stabil. A férfi a támadás után egy taxihoz rohant, kitessékelte a sofőrt, és elhajtott, de nem sokkal később végül sikerült megállítania őt a rendőröknek.

A rendőrök sokkolóval próbálták harcképtelenné tenni a férfit, de ő még a kísérlet közben végzett magával.

A rendőrök szerint az ügyben szó sincs terrorról, egyértelműen látszódott, hogy a férfi kizárólag a letartóztatást próbálta meg bármi áron elkerülni, az akciói, különösen az ártatlan férfi megkéselése pedig arra utal, hogy mentális gondokkal küzdött.

Rovatok