Index Vakbarát Hírportál

Elrabolták egy norvég milliárdos feleségét, kriptovalutában követelik a váltságdíjat

2019. január 9., szerda 11:40

Tavaly október végén elraboltál egy norvég milliárdos feleségét, és a 68 éves asszonyért csaknem 3 milliárd forintnyi váltságdíjat követelnek.

- robbant a hír szerdán a norvég médiában, melyet a norvég rendőrség - a személyazonosság közlése nélkül - megerősített.

A hírről elsőként beszámoló Verdens Gang (VG) norvég napilap szerint az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma, és  mai napig nem sikerült megegyezni elrablóival, a tárgyalásokat lassítja, hogy a feltételezett túszejtőkkel igen korlátozott a kapcsolat.

Az emberrablók 9 millió euró (mintegy 2,9 milliárd forint) váltságdíjat követelnek az asszonyért, méghozzá kriptovalutában.

A nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona (558 milliárd forint). A befektető 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban, amelynek alapító tagja. Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma összességében is meglehetősen alacsony.

(MTI)

Rovatok