Index Vakbarát Hírportál

Lecsukták, mert lakótársa 10 millió dolláros nyerő szelvényét ellopta

2019. január 9., szerda 23:37

Nem szép dologgal vádolták meg Adul Saosongyang, Vacaville-i lakost Amerikában. A rendőrség azért vette őrizetbe a 35 éves férfit, mert alvó lakótársa nyertes szelvényét kicserélte egy másikra, hogy bezsebelje előle a 10 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) főnyereményt. 

A történet szerint az ismeretlenségét megőrző férfi vett egy 30 dolláros kaparós sorsjegyet. Először azt hitte 10 ezer dollárt nyert, és el is újságolta a lakótársának, amikor kiderült, hogy többről van szó. Másnap azonban nagyot koppant, amikor a nyereményét ki akarta váltani, és azt mondták neki, hogy a leadott szelvény érvénytelen.

Az áldozat ekkor bejelentést tett, mert gyanús lett, hogy a lakótársa kicserélhette a szelvényt, ami be is igazolódott, amikor az enyves kezű lakótársat átvilágították, ahogy azt teszik minden 600 dollár fölötti nyereménynél. 

A tolvaj férfit végül csapdába csalták, telefonon megkereste a rendőrség a sorsjegyet eladó közért nevében, hogy vegye át nyereményét, amit végül a hátán térdelő seregnyi rendőr képében kapott meg. 

Rovatok