Index Vakbarát Hírportál

3 hónap után előkerült egy meggyilkolt házaspár elrabolt lánya Amerikában

2019. január 11., péntek 18:09

Előkerült élve egy 13 éves lány Amerikában, akinek szüleit Wisconsin állambeli otthonukban, három hónappal ezelőtt brutálisan meggyilkolták.

Jayme Closst csütörtök délután 4 órakor találta meg egy kutyáját sétáltató nő Gordon településen, ami nagyjából egy órányi autóútra van a bűncselekmény helyszínétől, ahol a lány lakott. A nő koszosnak, alultápláltnak írta le a lányt, aki szakadt ruhákban, csomós hajjal, és a lábára túl nagy cipővel közeledett hozzá, segítséget kérve. A nő egy közeli házhoz ment a lánnyal, ahol értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre siettek, majd nem sokkal később körbe vettek egy faházat a településen, ahol a lány az elmúlt hónapokat nagy valószínűséggel töltötte, és ahol a 21 éves gyilkost később a rendőrség elfogta. 

A gyilkosság egy rejtélyes segélyhívással kezdődött október 15-én nem sokkal éjjel 1 előtt. A hívás során senki nem beszélt a diszpécserhez, csak a távolból lehetett kiabálásokat hallani. A rendőrség 4 percen belül kiért a helyszínre, de addigra az 56 éves James Closs, valamint a 46 éves Diane Closs halott volt, lányuk pedig eltűnt a házból. 

A környéket több mint 2000 önkéntes pásztázta, és 25 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel, ha sértetlenül előkerül, de hónapig semmi nyomra nem bukkantak. 

A lányt, aki se ételt, se vizet nem fogadott el a segítségére siető emberektől, kórházba került, ahol vizsgálják. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem árult el. 

(Guardian)

Rovatok