Index Vakbarát Hírportál

A brexitszavazás miatt elhalasztotta szülését egy brit képviselőnő

2019. január 15., kedd 13:11

Elhalasztotta gyermeke világra hozását egy brit képviselőnő, hogy részt vehessen a kulcsfontosságú keddi szavazáson, amelyet az Európai Unióból való brit kilépés feltételeiről tartanak a parlamentben, írja az MTI.

Tulip Siddiq munkáspárti képviselő a London Evening Standard című lapnak azt nyilatkozta, hogy

még ha az orvosok által javasoltnál később jön is világra gyermekem, de egy olyan világra, amelyben nagyobb az esély az erős kapcsolatra Nagy-Britannia és Európa között, akkor megéri küzdeni.

Az orvosok tanácsára keddre tűzték ki a 36 éves ellenzéki politikus császármetszéses szülésének időpontját, de a parlamenti szavazás miatt végül az orvosok beleegyezésével csütörtökre halasztották a fiúgyermek világra segítését észak-londoni választókerületének egyik kórházában. A várandós képviselőnőt férje, Chris tolja be kerekesszéken a képviselőházba.

Tulip Siddiq unokája Mudzsibur Rahman sejknek, Banglades alapító atyjának, és unokahúga Sejk Haszina Vazed jelenlegi bangladesi miniszterelnöknek.

Az előzetes várakozások szerint a parlament valószínűleg elutasítja Theresa May kormányfő javaslatát a brexit feltételeiről. Megnéztük, milyen forgatókönyvek szerint alakulhat tovább a történet:

Rovatok