Index Vakbarát Hírportál

Robbanás Kenya fővárosában egy luxusszállodánál

2019. január 15., kedd 15:57

Cikkünk frissül...

Robbanások és fegyverropogás a kenyai főváros, Nairobi egyik luxusszállodájánál. A BBC szerint szemtanúk azt állítják, hogy négy fegyveres férfi ment be a szállodába, miután több autót felrobbantottak az épület előtt. 

A Star című kenyai lap előzetes értesülések alapján legalább három halottról tud. Kórházi források viszont egy halottról és négy sebesültről számoltak be eddig. Hivatalosan egyelőre nem közölték, hányan vesztették életüket, és hányan sebesültek meg a támadás során. A helyszínre kiérkeztek a rendőrség, a terrorellenes alakulatok, a tűzoltóság és a mentők egységei is - írta az MTI. 

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet jelentkezett. Az iszlamisták Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szóvivője elmondta: "Mi állunk a nairobi támadás mögött". "A művelet folyamatban van. Később osztjuk meg a részleteket" - tette hozzá Abdiasis Abu Musab, a terroristák katonai műveletekért felelős szóvivője.

Charles Owino rendőrségi szóvivő a Citizen Television nevű tévének megerősítette: az incidenst úgy kezelik, hogy az valószínűleg terrortámadás volt. A Reuters ugyanakkor emlékeztetett, az erőszakos rablások sem számítanak ritkaságnak Kenyában.

A támadás a kenyai főváros Westlands nevű kerületében található DusitD2 szálloda komplexumot érte, amelyben irodák és bankfiókok is vannak. Szemtanúk beszámolói szerint több jármű lángokban állt, az embereket evakuálják a helyszínről.

Rovatok