Index Vakbarát Hírportál

A légitársaság alkalmazottjai milliárdos tételben csempészték a drogot

2019. január 16., szerda 09:47

A Malindo Air nevű malajziai légitársaság légiutas-kísérő személyzetének több tagját azzal vádolják, hogy egy bűnbanda tagjaiként csempésztek drogot Malajziából Ausztráliába.

Az elmúlt két hétben nyolc embert vettek őrizetbe Melbourne-ben, akiket azzal vádolnak, hogy 20 millió ausztrál dollár (mintegy 4 milliárd forint) értékű heroint és metamfetamint csempésztek be Ausztráliába. A nyomozók szerint a drogokat a légi személyzet tagjai saját testükre erősítve vitték Malajziából Melbourne-be vagy Sydney-be. Négy férfit és négy nőt vettek őrizetbe, közülük hatan vizsgálati fogságban maradnak a májusban kezdődő bírósági eljárásig, ketten pedig óvadék ellenében távozhattak. A rendőrség luxusautókat, több ezer dollárnyi készpénzt és drogot is lefoglalt több melbourne-i razzia során.

A Melbourne-ben élő vietnámiak által irányított bűnszervezet öt éve működött, és az ausztrál ABC közszolgálati adó információi szerint a nyolc gyanúsított közül legalább kettő a Malindo Air alkalmazottja volt. Victoria állam határrendészetének parancsnoka, Craig Palmer hangsúlyozta, hogy a légitársaságok alkalmazottai sem állnak a törvények felett, és súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik arra használják pozíciójukat, hogy megpróbálják kijátszani a határellenőrzést.

Tavaly júniusban egyébként a Malaysian Airlines egyik légi utaskísérőjét is amiatt vették őrizetbe a melbourne-i reptéren, hogy poggyászában 3,5 kilogramm heroint találtak.

(MTI)

Rovatok