Index Vakbarát Hírportál

Kiutasították Thaiföldről a Trump-orosz kapcsolatra utalgató eszkortlányt

2019. január 17., csütörtök 11:45 | aznap frissítve

Kiutasították Thaiföldről azt a fehérorosz eszkortlányt, aki azt állította: bizonyítékai vannak róla, hogy az oroszok befolyásolták az amerikai elnökválasztást és kapcsolatban álltak Donald Trumppal. 

Anasztázia Vasukevicset, művésznevén Násztya Ribkát  kilenc társával együtt tavaly februárban tartóztatták le a thai hatóságok, miután egy szextanfolyamot akartak tartani negyven orosz férfinak és nőnek egy pattajai hotelben.

A tanfolyamot a magát szexgurunak kikiáltó Alex  Lesley, polgári nevén Alekszandr Kirillov szervezte. A fehérorosz nő más fiatal eszkortlányokkal és férfiakkal együtt Alex Lesley "munkatársai" és "szexanimátorai" voltak. 

A thaiföldi hatóságok szerint magában a szextanfolyamban semmi illegális nem volt, nekik azzal volt bajuk, hogy a társaság engedély nélkül dolgozott az országban, egyikük vízuma lejárt, három másik gyanúsított pedig törvénytelenül, útlevél nélkül lépett be az országba. 

A thai hatóságok Násztya Ribkát és legtöbb társát most kiutasították az országból, és feltették őket egy Moszkvába induló Aeroflot-járatra, írja a Yahoo News

Amikor tavaly februárban Násztya Ribkát egy rácsos rendőrségi autóba rakták, a fiatal nő kétségbeesett videóüzenetet tett közzé Instagram-olalán. Itt azt mondta: kész átadni videókat, hangfelvételeket és más bizonyítékokat arról, hogy Donald Trump és egykori kampányfőnöke, Paul Manafort milyen kapcsolatot ápolt a Kremllel, és milyen módon próbálták meg befolyásolni az oroszok  a 2016-os elnökválasztást. 

Ribka azt állította magáról, hogy közeli kapcsolatba került Oleg Gyeripaszka fehérorosz származású orosz milliárdossal, és 2016 augusztusában olyan hangfelvételeket készített, amelyeken az alumíniumcár tárgyalásokat folytat az amerikai elnökválasztásról meg nem nevezett emberekkel. A beígért 16-18 órányi bizonyíték azóta sem jelent meg. A sajtó szerint a lány ezzel csak fel akarta hívni magára a figyelmet vagy meg akarta védeni magát. 

Az viszont igaz, hogy Putyin legnagyobb ellenfele, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus Nászty Ribka Instagram-oldalán a korábbi bejegyzések között felfedezett egy 2 016 augusztusi videót, amin a nő  Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettes és Oleg Gyeripaszka milliárdos   társaságában látható egy luxus hajókázáson .

Navalnij arra hívta fel a figyelmet, hogy  Gyeripaszkának korábban dollármilliókért dolgozott Paul Manafort, Trump első kampányfőnöke, az orosz miniszterelnök-helyettes pedig a videón arra utal, hogy jó barátja  Viktoria Nuland, azaz  az amerikai külügyminisztérium Oroszországért is felelős helyettes államtitkára.  

Rovatok