Index Vakbarát Hírportál

Lopott airsoft pisztollyal menekült a rendőr elöl, agyonlőtték

2019. január 19., szombat 18:14

Meghalt egy 14 éves fiú az arizonai Tempe-ben, miután egy replika airsoft pisztollyal a kezében futni kezdett egy rendőr előtt, aki lelőtte – írja a CNN.

A rendőrség nyilvánosságra hozta a rendőr testkamárájának felvételeit. A rendőr állampolgári bejelentésre érkezett a helyszínre. Ez egy betörésről szólt, amihez egy szürke Chevy pickupot használtak. A videón látszik, hogy a rendőr egy utcai szemetes mögött rejtőzött el, majd mikor a 14 fiú kiszáll a pickupból, felszólította, hogy emelje fel a kezét.

A fiú erre futni kezdett a sikátoron keresztül. A felvételen hallható, hogy a rendőr azt mondja, a fiúnál kézifegyver van. A rendőrség szóvivője közölte, hogy egy 1911-es replika airsoft pisztoly volt, amit a fiú a pickupból lopott el. A rendőrség szerint a fiúnál más lopott tárgyak is voltak. A fiú egészen a sikátor végéig futott, közben a rendőr két lövést adott le rá, amiből az egyik halálosan megsebesítette.

A fiú családja a rendőrségen meg tudta nézni a felvételt, ez alapján az látszott, hogy a fiú és a rendőr között nagy volt a távolság, a család ügyvédje szerint ezért ki kell vizsgálni, hogy miért ítélte meg a rendőr úgy a helyzetet, hogy a fiú ebből a távolságból akkora veszélyt jelentett rá, hogy lőnie kellett.

A rendőrség közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, de arra kértek mindenkit, hogy csak a vizsgálat lezárása után hozzanak végső döntést az eset megítélését illetően. Tempe polgármestere, Mark Mitchell kifejezte részvétét a családnak, és támogatásáról erősítette meg a rendőrséget, ami szerinte a bizalom megteremtésén dolgozott az elmúlt időszakban. Ő is arra kért mindenkit, hogy várjanak az ítélettel a vizsgálat lezárásáig.

Rovatok