Index Vakbarát Hírportál

14 órán át vesztegeltek -20 fokban a lerobbant repülőn

2019. január 20., vasárnap 21:16

Az amerikai United Airlines utasai Hong Kongba repültek volna New Jersey-ből a hétvégén, ehelyett már Kanadában véget ért az út, aztán több mint fél napra a gépben rekedtek. 

Az történt, hogy az utat meg kellett szakítani, és Újfundlandon, a Goose-öböl közelében szálltak le, mert egy utas rosszul lett. Hamarosan meg is érkeztek a mentők, és kórházba vitték az illetőt. Ezután viszont műszaki hiba miatt nem tudott felszállni a repülőgép, szóval ottragadtak, és mivel a kis repülőtér egyetlen határőre már nem volt szolgálatban késő este, ezért a gépet sem tudták elhagyni, így elkezdődött a várakozás. 

Odakint közben -20 fokra csökkent a hőmérséklet, és az étel is fogyni kezdett, idővel néhányan a légitársaságnak kezdtek üzengetni twitteren, hogy fogyóban van a kaja, úgyhogy legyenek szívesek csinálni valamit.

Reggelre a reptér személyzete hozott fánkot és kávét az utasoknak, nem sokkal később pedig a United által küldött mentesítő járat is megérkezett étellel, aztán visszaszállították az utasokat New Jersey-be, és mindenkitől elnézést kértek a történtek miatt. 

(via)

Rovatok