Index Vakbarát Hírportál

Kikerült egy videó a netre az orosz bombázó katasztrófájáról

2019. január 27., vasárnap 09:47

Feltöltöttek a Youtube-ra egy videót, amelyen jól látható az orosz légierő január 22-én, kényszerleszállás közben lezuhant Tu-22M3-as típusú bombázójának tragédiája. A balesetben a legénység két tagja azonnal meghalt, egy másik pilóta a kórházban vesztette életét, a legénység negyedik tagját pedig kórházban kezelik.

A videón 1:10 után látható, ahogyan a gép rossz látási viszonyok között nagyon éles szögben megközelíti a leszállópályát, majd nagy sebességgel éri el a földet, ami miatt a gép váza kettészakad az orr-részt és a pilótafülkét a repülőgéptörzzsel összekötő résznél. A külön landoló pilótafülke már majdnem nyugvópontra jut, amikor a lángoló géptörzs is becsapódik mellette, hogy az egész gépet elnyelje egy hatalmas tűzgolyó.

Mindez a The Drive szerint emlékeztetőül szolgálhat, mennyire veszélyes a stratégiailag egyre nagyobb jelentőségű sarkvidéki régió rossz látási viszonyai között a repülés.

A portál azt is közölte: noha az orosz hadügyminisztérium azt állítja, a lezuhant bombázó nem szállított lőszert, a videón látható, hogy mégis szállított a szárnya alatt legalább egy rakétát:

Rovatok