Index Vakbarát Hírportál

Hókáosztól tart Franciaország

2019. január 29., kedd 16:45

Erős faggyal, hófúvással érkezik a Gabriel nevű vihar Franciaországba, ami káoszt,  okozhat a közlekedésben. A közlekedési miniszter figyelmeztetést adott ki.

„Ez a vihar valószínűleg súlyos fennakadásokat okozhat a közlekedési szolgáltatásokban és az úthálózatokban" – mondta Elisabeth Borne miniszter. 

Az időjárási figyelmezetést Franciaország mind 43 megyéjére kiadták, a miniszter minden autóst arra két, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak és kövessék a helyi hatóságok tanácsait. 

Párizs környékén, az Ile-de-France régióban a 7,5 tonnánál nehezebb járművel közlekedését korlátozni fogják, este kilenc után nem hajthatnak a főutakra. Az RN 118-as főutat délután háromtól le is zárták, arra nem hajthat senki. A havazást a délutáni csúcsidőszakra jelezték előre, ezért a rendőrség arra kérte az ingázókat, hogy a szokottnál hamarabb induljanak haza.

Az előrejelzések szerint rövid idő alatt 5-10 centiméter friss hó hullhat az ország középső részén, de bizonyos területeken a 20 centit is meghaladhatja. 

(via The Local)

Rovatok