Index Vakbarát Hírportál

Befenyítették a Trump és az oroszok kapcsolatait megszellőztető eszkortlányt

2019. január 29., kedd 17:50

Exkluzív interjút adott a CNN-nek az a fehérorosz eszkortlány, akit tavaly letartóztattak Thaiföldön, miután megszellőztette, hogy az Oleg Gyeripaszka orosz milliárdossal folytatott viszonya révén olyan felvételek birtokába jutott, amik leránthatják a leplet Donald Trump amerikai elnök és az oroszok viszonyáról.

A nő két hete vették őrizetbe Moszkvában, ahova Thaiföldről való kitoloncolása után érkezett, múlt héten viszont már el is engedték, most pedig arról beszélt, hogy az orosz titkosszolgálat ügynökei megparancsolták neki, hogy tartsa a száját Gyeripaszka ügyeivel kapcsolatban – írja a CNN.

Akkor kerestek meg, mikor az orosz börtönben ültem, és egyértelműen elmagyarázták nekem, hogy mit kéne tennem, mit kéne mondanom, és mit nem kéne mondanom.

– mondta a Násztya Ribka művésznéven futó Anasztaszija Vasukevics, hozzátéve, hogy az ügynökök azt mondták neki, hogy szálljon le az oligarcháról.

Vasukevics tavaly már a thaiföldi fogságból is beszélt a CNN-nel, akkor mondta azt, hogy több alkalommal volt szemtanúja annak, hogy Gyeripaszka amerikaiakkal találkozott. Most ugyanakkor már arról beszélt, hogy az állítások tulajdonképpen egy médiahekk részét képezték, abban reménykedett ugyanis, hogy az újságírói érdeklődés megmenti majd az életét.

A nőt megkérdezték arról, hogy megbánta-e a dolgot, amire csak annyit mondott, hogy erről szó sincs, álláspontja szerint ugyanis ez mentette meg az életét. Mint mondta, ha tavaly nem kapja fel a sztorit a média, nincs kizárva, hogy mostanra már halott lenne.

Gyeripaszka továbbra is tagadja, hogy valaha viszonya lett volna a nővel, Vasukevics pedig moszkvai szabadulása előtt egy bírósági meghallgatáson kért bocsánatot tőle hírnevének csorbítása miatt. Gyeripaszka ennek ellenére nem került ki a politikai rivaldafényből, elsősorban azért, mert az USA

pont a hétvégén szüntette meg a szankciókat három, a milliárdoshoz köthető orosz céggel szemben.

Vasukevics egyébként thaiföldi börtönbüntetéséről azt mondta, hogy pokoli élmény volt, és az öngyilkosságot is fontolóra vette arra az esetre, ha hosszabb időt kellett volna ülnie.

Rovatok