Index Vakbarát Hírportál

Halálra vertek egy nőt és a gyerekeit Indiában, mert azt hitték, boszorkány

2019. január 30., szerda 11:44

Hat embert tartóztatott le a rendőrség India keleti részén, mert feltehetően ők verték halálra azt a nőt és négy gyerekét, akiket egy kútban találtak meg, írja a CNN.

A férfiak azzal vádolták az asszonyt, hogy boszorkány és bűbájokat szór. Öt férfi – mind egy család tagjai – és egy helyi vajákos még szeptemberben törtek be a nő, Mandri Munda otthonába, ahol őt és gyerekeit feszítővasakkal halálra verték. A gyerekek négy, hét, tizenkét évesek voltak, a legkisebb tíz hónapos. 

Azzal vádolták a nőt, hogy fekete mágiát űz és megátkozta az egyik családtagjukat, egy tizenkét éves lányt, aki még decemberben halt meg egy betegségben. "A család elment egy vajákoshoz, aki azt mondta, hogy boszorkány van a faluban, azért halt meg a lány" – mondta el Sushant Das, a helyi rendőrség nyomozója. A férfiak, akik a gyilkosságot elkövették szembesítették az asszonyt a vádaikkal, és elhatározták, hogy lépnek, miután még egy családtagjuk meghalt. 

A rendőrséget a nő férje értesítette, aki arra ért haza, hogy eltűnt a családja, valamint dulakodás nyomait látni. A vérnyomok elvezették a hatóságokat a kúthoz, ahol a holttesteket elrejtették, ezt követően tartóztatták le az öt férfit és a felbujtó vajákost. India vidéki területein gyakoriak a hasonló esetek, amikor nőket boszorkánysággal vádolnak.

Rovatok