Index Vakbarát Hírportál

Tízezrek menekülnek a Boko Haram elől Nigériában

2019. január 30., szerda 10:33

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint harmincezer ember menekült el a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei elől a hétvége folyamán, az emberek az ország északkeleti részéből a kameruni határ fele szorultak ki, adta hírül a CNN.  

Az UNHCR arról is beszámolt, hogy ezrek menekültek el Csádba és Kamerunba. A támadások akadályozzák a humanitárius akciókat, és meghátrálásra kényszerítik a segélyszervezeteket is. Gyakori az állatok és épületek elpusztítása, mondta el Babar Baloch, az UNHCR szóvivője. 

A kiújuló erőszak miatt több mint nyolcvanezer ember keresett menedéket Borno állam menekülttáboraiban, azonban a terület máris túlzsúfolt, és rosszak az életkörülmények. Közel kétszázötvenezer ember kényszerül elhagyni az ország északkeleti részét, mivel a támadások a civileket sem kímélik, ezrek kénytelenek futni az életükért.

Az ENSZ szerint több mint nyolcszázmillió dollárra lenne szükség, hogy ételt és ellátást tudjanak biztosítani azoknak, akik a krízis miatt rászorulnak Nigériában.

Rovatok