Index Vakbarát Hírportál

Olasz maffiatagokat fogott el a spanyol rendőrség

2019. február 5., kedd 13:34

A spanyol hatóságok felszámolták a dél-spanyolországi Costa del Solon tevékenykedő egyik legjelentősebb és legerőszakosabb drogcsempészbandát, aminek a tagjai az olasz Camorra bűnszervezethez tartoznak, írja az MTI.

A spanyol rendőrség szerint a Marverick II elnevezésű műveletben tizennégy embert vettek őrizetbe, és további hét embert gyanúsítanak az ügyben. A bűnözői csoportot egy Málagán élő olasz család, apa és két fia irányította, akik a különböző állampolgárságú társaikkal más kábítószer-kereskedők kifosztására és elrablására szakosodtak. A megszerzett drogot, elsősorban hasist, lakókocsikban elrejtve csempészték át az olasz fővárosba, futárjaikat nyaraló turistáknak álcázva. 

A kábítószert a nápolyi székhelyű Camorra római ágának, a Marranella-klánnak a közreműködésével értékesítették, amelyhez a banda vezetői tartoznak.

A spanyolországi nyomozás azután kezdődött, hogy tavaly tavasszal az olasz hatóságok egy akcióban a klán 42 tagját letartóztatták, és mintegy kétmillió euró értékű vagyont zároltak.

Rovatok