Index Vakbarát Hírportál

Nyolc osztályt végzett olasz parkolóőr műtött román magánkórházakban

2019. február 5., kedd 15:45

Egy 8 osztályt végzett olasz parkolóőr adta ki magát plasztikai sebésznek román magánkórházakban, ahol műtéteket is végzett, írja a Transindex.ro.

Matteo Politi korábban már volt büntetve hasonló ügy miatt Olaszországban, ott egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el. A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett az asszisztenseknek, hogy nem előírás szerint mossa meg a kezeit a műtétek előtt és az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.

A férfi több mint egy éve érkezett Romániába, ahol a kórházaknak azt állította, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végzett, valamint rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, amiket azonban a kamara leterheltsége miatt még nem tudtak kiállítani a számára.

A román lapok szerint a férfi számos operációt végzett, de szerencsére egyik sem bizonyult végzetesnek. Az orvosi kamara azt nyilatkozta a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, valamint azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e hasonló ügyekben.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálják az esetet. 

Rovatok