Index Vakbarát Hírportál

Német börtönben ül terrorizmus miatt az orosz propagandista unokaöccse

2019. február 6., szerda 16:05

Börtönbüntetését tölti Németországban Szergej Kiszeljov, aki Putyin ismert propagandistájának, Dimitrij Kiszeljovnak az unokaöccse - írja az Unian.info. Szergej Kiszeljovot terrorizmus vádjával ítéltél el, amiért részt vett a kelet-ukrajnai háborúban Donbasznál az úgynevezett Donyecki Népköztársaság oldalán.  

A hírt Dimitrij Kiszeljovtól tudta meg egy orosz sportriporter, aki híres emberekkel készít interjúkat. Azt mondta róla, Szergej azért ment háborúba, mert orosz. A szakaszparancsnoka meghalt, ő pedig átvette a parancsnokságot, még valamilyen kitüntetést is kapott.  

Szergej Kiszeljov egyébként német állampolgársággal rendelkezik. Azután tartóztatták le, hogy elhagyta Ukrajnát. Dimitrij elmondása szerint Szergej a háború után bevonult egy szerzetes rendbe valahol Bulgáriában, de a bolgárok elkapták, letartóztatták, és kiadták Németországnak. Most pedig börtönben van terrorizmus és fegyverbirtoklás miatt, ami rokona szerint nem helytálló vád, hiszen Szergej zsoldos volt a háborúban. 

Dmitrij Kiszeljovról ebben a cikkünkben olvashatott már. Az állami televízió hírműsorának vezetőjeként egyike volt azoknak, akik személyesen is érintettek az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciókban, így nem utazhat az EU, az Egyesült Államok, Kanada és Ukrajna területére sem. Tíz perces beszédben magyarázta meg a nézőknek, hogy a korrupciót nem lehet legyőzni tüntetésekkel. 

Rovatok