Index Vakbarát Hírportál

Teherbe ejthette kómában fekvő ápoltját egy amerikai férfi

2019. február 6., szerda 07:40

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon az a férfi, akit cselekvőképtelen felnőtt elleni erőszakkal és nemi erőszakkal vádoltak, miután a DNS-vizsgálat eredménye egyezést mutatott a csecsemőével, akit a több mint tíz éve kómában fekvő ápoltja hozott világra – írta meg a BBC.

A huszonkilenc éves nőt hároméves kora óta ápolták a phoenixi Hacienda HealthCare klinikán. A családja szerint a baba születésekor is kómában volt. A bíróság dokumentumai szerint az alkalmazottaknak a kisfiú születéséig fogalmuk sem volt a terhességről.

A rendőrség az ápolóotthon minden férfi alkalmazottjától DNS-mintát vett, majd a minták egyezése miatt letartóztatták Nathan Sutherlandet, aki 2012 óta dolgozott ápolóként a Hacienda HealthCare-nek. Letartóztatása után egyből kirúgták az otthonból.

A phoenixi rendőrfőnök, Jeri Williams szerint több hasonló áldozat is lehet a klinikán, de szinte lehetetlen ezt bizonyítani, mert a mentális állapotuk miatt a betegek nem tudnak kommunikálni a külvilággal.

A férfi tagadja az erőszakot, és ügyvédjével új DNS-vizsgálatot szeretnének egy független szakértőtől.

Az ápoló szomszédai szerint nehéz elhinni, hogy Sutherland ilyet követett volna el, jó embernek és törődő édesapának ismerték meg, gyakran látták családjával templomba menni. Rendőrségi adatok alapján Arizonában nem volt priusza; mikor felvették a klinikára, átvilágították, de semmi gyanúsat nem találtak a múltjában. A férfi előéletéről itt lehet többet olvasni.

A kómában fekvő nő a San Carlos apacs törzs tagja. Családját felháborította, ahogyan lányukat gondozták, ám közleményük szerint a kisfiú egy szerető családba született, és gondoskodni fognak róla.

A tárgyalás március 19-én folytatódik.

Rovatok