Index Vakbarát Hírportál

Kimentettek egy ötéves kislányt az isztambuli ház romjai alól

2019. február 7., csütörtök 05:19

Sikerült kimenteni egy ötéves kislányt a szerda délután összeomlott hétemeletes lakóház romjai alól Isztambulban - írta meg a BBC

A kislányt egy halom törmelék alatt találták meg, tizennyolc órával a mentés megkezdése után. Most már kórházban ápolják.

A tragédiának eddig három halálos áldozata van, de ez a szám feltehetően még emelkedni fog. A hatóságok egész éjszaka nagy erőkkel kutattak túlélők után, eddig tizenkét embert sikerült kiszabadítani a romok alól, közülük három ember állapota válságos. A sérülteket a főváros különböző kórházaiba szállították.

A hétemeletes házban negyvenhárman laktak, több mint húsz ember után még mindig kutatnak a hatóságok. 

Még nem tudni, mi okozhatta az épület összeomlását, de az isztambuli ügyészi hivatal vizsgálatot indított, mert mint kiderült, a csupán 27 éve épített lakóház legfelső három szintjét engedély nélkül húzták fel.

A tűzoltók 26 autóval vonultak ki a helyszínre. A hatóságok elővigyázatosságból kiürítettek hét szomszédos épületet. A mentés öt különböző helyen folyik a romok között. Vannak olyan részek, ahol lehet látni vagy hallani a romok alatt rekedt lakókat. A hatóságok remélik, hogy rövid idő alatt minden embert ki tudnak menteni.

Az épület 14 lakásán kívül egy varroda is volt az legalsó szinten, de egy helyi tisztviselő szerint senki nem tartózkodott ott.

A török megapoliszban nem példa nélküli a szerdai tragédia. Tavaly nyáron egy építkezés mellett álló lakóház csúszott le a dombról. Szerencsére azt az épületet időben kiürítették. Hasonlóan a mostani esethez, ott sem voltak rendben a ház építési engedélyei.

Rovatok