Index Vakbarát Hírportál

Már több mint húsz halottja van az isztambuli házomlásnak

2019. február 10., vasárnap 15:45

Már 21 halálos áldozata és 14 sérültje van a szerdai isztambuli házomlásnak, írja Süleyman Soylu török belügyminiszter tájékoztatása nyomán az MTI.

A nyolcszintes lakóépület szerda délután omlott össze Isztambul ázsiai oldalán, a külvárosi Kartal kerület Orhantepe negyedében. A három nappal ezelőtti hírek tíz halottról, a szombatiak tizenhat halottról szóltak.

A belügyminiszter közlése szerint kb. 35-en lehettek az épületben, eddig 21 holttestet emeltek ki a romok alól. A kutatást és a mentést nem hagyják abba. Pénteken egy tizenhat éves fiút, egy nappal korábban pedig egy ötéves lányt húztak ki élve a törmelékek közül.

A házomlás oka még mindig nem ismert. Ali Yerlikaya isztambuli kormányzó azt mondta: a hivatalos nyilvántartás szerint az épület ötszintes, 14 lakásos, de engedély nélkül további három szintet húztak rá. A ház nem szerepelt a városrendezési minisztérium kockázatos épületekről vezetett nyilvántartásában.

A török hatóságok hírzárlatot rendeltek el, ezért csak a hivatalos forrásból származó információk közölhetőek a tragédiáról.

Rovatok