Index Vakbarát Hírportál

Már több mint száz ember halálát okozta a pancsolt szesz Indiában

2019. február 10., vasárnap 12:28

Már száznál többen haltak Észak-Indiában illegálisan készített szesz fogyasztása miatt, az eddig híradásokban ötvenhét halálos áldozat szerepelt.

A The Economic Times beszámolója szerint a rendőrség több mint 215 embert őrizetbe vett a pancsolt alkohol gyártása és forgalmazása gyanújával.    lap szerint a hatóságok két, egymással szomszédos államban hajtottak végre razziákat, és 9,2 ezer liter hamisított szeszes italt foglaltak le Uttar Prades államban és több mint ezer litert Uttarakhandban. 

Korábban a The Times of India című lap azt írta, hogy a Balapur nevű településen rendezett halotti toron fogyasztottak hamisított szeszes italt, sokan rosszul lettek, és elvesztették eszméletüket.  Kiderült, hogy az italban a szerves anyagokat erősen roncsoló méreg, marónátron, gépkocsi-akkumulátorba való elektrolitoldat és más mérgező vegyületek voltak. Az egészségügyi hatóságok szerint több mint 150 embert kezelnek kórházban a mérgező ital fogyasztása után.

Indiában gyakoriak a hamisított szesz miatti halálesetek. Azért fogyasztanak gyakran pancsolt italokat, mert jóval olcsóbbak az importáruknál és a Indiában legálisan gyártott szeszesitaloknál.

(MTI)

Rovatok