Index Vakbarát Hírportál

74 éves vatikáni nagykövet taperolt egy párizsi önkormányzati dolgozót

2019. február 15., péntek 16:55 | aznap frissítve

Szexuális zaklatás gyanújával indult eljárás Luigi Ventura apostoli nuncius, a Vatikán franciaországi nagykövete ellen Párizsban, miután a nunciust azzal vádolta meg a párizsi önkormányzat egyik munkatársa, hogy szexuálisan zaklatta a városházán tartott újévi fogadáson, írja az MTI.

„Történt egy incidens a diplomáciai testületeknek tartott újévi fogadáson, és a döntés gyorsan megszületett arról, hogy jelezzük az ügyészségnek” – mondta Patrick Klugman, nemzetközi ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.

A tájékoztatás szerint a január 17-én rendezett ünnepségen, amelyre a diplomáciai testületek és a vallási szervezetek képviselői voltak hivatalosak, a 74 éves nuncius, aki 2009 óta teljesít szolgálatot Párizsban, háromszor is fogdosni próbálta – eleinte a kezén, majd a fenekén – a városházának azt a fiatal munkatársát, aki a kíséretével foglalkozott az este folyamán. Az esetnek szemtanúja is volt. 

A harminc év körüli sértett a párizsi városháza nemzetközi kapcsolatok osztályán dolgozik, azonnal jelentette feletteseinek, mi történt. A Vatikán párizsi nagykövetsége egyelőre nem erősítette meg az eljárás megindítását.

Luigi Ventura a Vatikán karrierdiplomatája, párizsi misszióját megelőzően több afrikai országban, majd Chiliben és Kanadában is dolgozott, diplomáciai mentességet élvez Franciaországban.

Rovatok