Index Vakbarát Hírportál

A testvérem volt a parklandi iskolai mészárlás elkövetője

2019. február 17., vasárnap 11:09 | aznap frissítve

Nyilatkozott az egy évvel ezelőtti floridai iskolai mészárlás elkövetőjének egyetlen élő rokona, a testvére a BBC-nek. 2018. február 14-én egy parklandi középiskola volt diákja nyitott tüzet, és módszeresen járva a termeket összesen tizenhét embert megölt, sokakat megsebesített.

A 19 éves Nicolas Cruzt a rendőrök élve elkapták, azóta börtönben ül, ahol meg szokta látogatni a testvére. 

„Nem tudom megváltoztatni, amit a testvérem tett, és nem tudom megváltoztatni a tényt, hogy a testvérem, akivel felnőttem”, mondta Zachary Cruz, Nicolas egyetlen élő rokona az egyéves évfordulón. 

A videón részleteket is mutatnak kettejük találkozójáról a börtönben, ahol a testvér többször elmondja neki, hogy szereti. A gyilkos fivér láthatóan zokog.

Erre rá is kérdez a riporternő, hogy többször is elmondta kettejük találkozóján, hogy szereti, mire azt válaszolja, hogy attól még hogy az egész világ gyűlöli, még ő a testvére.

Mi a legnehezebb az egészben, kérdi a riporter, mire a testvér azt mondja, hogy a tudat, hogy a testvére ezt tette, és emberek elveszítették családtagjaikat. Ezt próbálja meg elfogadni.

Amikor megkérdezik, mégis melyik a legszebb emléke kettejük kapcsolatából, egy tengerparti gyerekkori emléket említ, hogy birkóztak a vízben és homokkal dobálták egymást, majd arra a kérdésre pedig, hogy miért látogatja a fivérét, azt mondja, az édesanyjuk emléke miatt, mert tudja, ő is ezt tenné.

Rovatok