Index Vakbarát Hírportál

Sanders valószínűleg elindul az amerikai választásokon

2019. február 17., vasárnap 12:05

Bernie Sanders amerikai szenátor egy videóban bejelentette, hogy indulni kíván a 2020-as amerikai elnökválasztáson, írja a Politico alapján az MTI, de egyelőre nem tudni, hogy nyilvánosságra hozza-e a felvételt, és ha igen, mikor.

A Politico már korábban hírt adott róla, hogy Sanders több olyan emberrel találkozott, akik fontos szerepet tölthetnének be kampánystábjában. 

A 77 éves vermonti szenátor függetlenként képviseli az amerikaiakat a szenátusban, de általában a demokratákkal szavaz. Sanders 2016-ban a Demokrata Párt előválasztási véghajrájában veszített Hillary Clinton korábbi külügyminiszterrel szemben, így Clinton mérkőzhetett meg Donald Trumppal, emlékeztet az MTI.

Sanders híveinek meggyőződése, akik között nagy arányban vannak fiatal szavazó -, hogy a baloldali politikus győzelemre vezethette volna a Demokrata Pártot Trumppal szemben. Az utóbbi hetekben mintegy tucatnyian jelentették be a demokraták soraiból, hogy a párt színeiben indulnának a 2020-as elnökválasztáson. Várakozások szerint Joe Biden, Barack Obama egykori alelnöke szintén ringbe szállhat a demokrata elnökjelöltségért.

Rovatok