Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossággal gyanúsítják Alsóhatár polgármesterét

2019. február 21., csütörtök 13:06

Őrizetbe vette csütörtök reggel az szlovákiai Alsóhatár (Galántai járás, szlovákul szlovákul Dolný Chotár) polgármesterét a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) - számolt be a Parameter.sk. A NAKA rendőrei csütörtök reggel törtek Dora Ferencre. 

Őrizetbe vették a polgármester két fiát is. Az ügy összefüggésben lehet azzal, hogy a rendőrök a csallóközi maffiaper egyik vádlottjának iránymutatása alapján egy újabb holttestre bukkantak január közepén.

Dora Ferenc már hosszú ideje Alsóhatár polgármestere, és a csallóközi maffiaper több vádlottja is - köztük Kádár Krisztián és Bugár György - korábban azt vallotta róla, hogy a kétezres években tagja volt a Sátor Lajos által vezetett bűnszervezet galántai vonalának.

Dorát a maffiaper kezdete előtt a NAKA nyomozói kihallgatták, de csak tanúként. Az alsóhatári férfi akkor tagadta, hogy a Sátor-féle maffia tagja lett volna. A kényes kérdésekre rendre azzal válaszolt, hogy a részletekre nem emlékszik, de azt beismerte, hogy baráti kapcsolatot ápolt a Raisz fivérek egyikével, Csabával. Raiszékat 2008-ban Sátor Lajos és Nagy Zsolt "Csonti" gyilkolták meg Csonti nyékvárkonyi házában, a holttesteket pedig Horváth Lehel csótfai birtokán ásták fel, ahol 2011-ben a rendőrség meg is találta a tetemeket - írja a Parameter. 

Arról, hogy Dora Ferenc ismerte kapcsolatban volt Sátor Lajossal, nemcsak a vádlottak, hanem a meggyilkolt Raisz fivérek apja, a maffiaper egyik károsultjaként számon tartott Raisz András is vallott. 

Rovatok