Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli frakcióülést hívnának össze a Néppártban a magyar plakátkampány miatt

2019. február 21., csütörtök 06:27 | aznap frissítve

Rendkívüli frakcióülést hívna össze az Európai Néppártban Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa a magyar kormány sorosozós, junckerezős plakátkampánya miatt, értesült a Népszava. 

A kezdeményezés viszont valószínűleg nem fog átmenni, mert a Néppárt nagyon ritkán tart rendkívüli frakcióüléseket, de március 6-ai rendes ülésen már minden bizonnyal téma lesz a magyar kormány plakátkampánya, melynek kapcsán Jean-Claude Juncker a napokban azt mondta, hogy a Fidesznek el kellene hagynia a Néppártot. 

A lap megkérdezte a néppárt sajtóosztályát a plakátokkal kapcsolatban, de csak annyit válaszoltak, hogy Joseph Daul pártelnök Twitter-közlésein túl nem akarnak semmit kommentálni.

Daul korábban azt írta: „Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált". 

Az Európai Bizottság szóvivője elmondta, hogy kötelességük volt reagálniuk a magyar kormány kampányára, de nincs szó személyes ügyről. 

Rovatok