Index Vakbarát Hírportál

Háromperces késése miatt került bajba egy japán miniszter

2019. február 22., péntek 18:07 | aznap frissítve

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie a 2020-as tokiói olimpia kiberbiztonsági előkészületeiért felelős japán miniszternek, Szakurada Jositakának, miután csütörtökön három percet késett egy parlamenti meghallgatásról – írja a BBC.

Japánban ugyan nem számít főbenjáró bűnnek, ha valaki késik pár percet egy találkozóról – pedig a vonatok esetében a pontatlanság óriási botrányokat tud kavarni –, és Jositaka alapesetben nem is került volna ekkora bajba miatta, de az elmúlt pár évben annyi zűrös ügye volt már, hogy az ellenzék már ezt sem hagyja szó nélkül.

Arról nálunk is olvashattak, hogy ugyan ő az olimpia kiberbiztonsági főnöke, életében nem nyúlt még számítógéphez, múlt héten pedig rettenetesen tapintatlanul arról beszélt, hogy 

csalódott, amiért az olimpiai aranyra is esélyes japán úszónőt, Ikee Rikakót leukémiával diagnosztizálták. 

Sorozatos botrányai miatt az ellenzék többször felszólította már a minisztert a lemondásra, egy, a héten kiadott felmérésből pedig az derült ki, hogy a megkérdezettek 65 százaléka gondolja úgy, hogy a férfi alkalmatlan a feladatának ellátására.

A késés miatt egyébként az ellenzéki képviselők tiltakozásuk jeléül öt órán át bojkottálták a költségvetési bizottság mai ülését.

Rovatok