Index Vakbarát Hírportál

14 év után, spagettizés közben kapták el az olasz maffiafőnököt

2019. március 3., vasárnap 10:23

Az olasz rendőrség összehangolt akcióban, 150 egyenruhással elfogta Marco Di Laurót, a nápolyi maffiafőnököt, akit az ország második legveszélyesebb körözött bűnözőjeként tartottak számon. A 38 éves maffiózót 2006 óta keresték, egy nő meggyilkolása vezethetett a nyomára.

Két macskájával volt otthon a búvóhelyén, és filmekbe illően éppen a napi pastáját fogyasztotta Di Lauro, amikor a rendőrök rajtaütöttek. Nem tanúsított ellenállást, nem is voltak fegyverek a férfinél, aki a hatóságok szerint a nápolyi maffia egyik legfontosabb figurája. Az apja, Paolo Di Lauro a Camorra főnöke volt korábban, őt magát pedig már 13 éve próbálták elkapni.

Videó az elfogás helyszínéről:

Giuseppe Conte miniszterelnök és az olasz politika igazi erős embere, a belügyminiszter Matteo Salvini egyaránt sietett gratulálni a rendőröknek az elfogásért. A nápolyi rendőrség sajtótájékoztatóján azt mondták, valamilyen „szokatlan aktivitás” vezetett el a gyanúsítotthoz. Meg nem erősített hírek szerint ez egy szombati gyilkosság volt, melynek áldozata Di Lauro egyik emberének, Salvatore Tamburrinónak a felesége volt. A hírek szerint a férj még aznap feladta magát, és bár erről nincsenek további részletek, feltehetően ő beszélhetett.

Paolo Di Laurót 2005-ben tartóztatták le, azóta vezeti a meggyengült Di Lauro klánt a fia. Amikor a rivális Amato-Pagano klán elszakadt tőlük, legalább 130 maffiózó halt meg a véres leszámolásokban. A most elfogott Marcót csak F4-ként emlegették a családján belül, a kódnév arra utalt, hogy ő az apja negyedik fia. Letartóztatása után most már mind a kilenc Di lauro testvér rácsok mögött van.

Rovatok