Index Vakbarát Hírportál

Házi gyújtószerkezeteket találtak három londoni helyszínen

2019. március 5., kedd 19:25 | aznap frissítve

Kisméretű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezeteket találtak kedden három londoni helyszínen – közölte az MTI.  A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoksága kedd esti tájékoztatójában közölte, hogy a szerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek a helyszínekre, és a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A rendőrség szerint a három incidens összefügg egymással.

Az első borítékot a Compass Centre nevű épületben, a London nyugati határában fekvő Heathrow reptér irodaközpontjában találták.

A borítékot egy alkalmazott kinyitotta, ezután a postai csomag meggyulladt, és kis részben elégett. Senki nem sérült meg, a Heathrow forgalmát az incidens nem érintette, de az épület a vizsgálat idejére zárva marad.

A másik két hasonló borítékot a London keleti városrészében fekvő City repülőtér közelében, szintén egy irodaházban, illetve a belvárosi Waterloo vasúti és metróállomás postázójában találták. Ezek egyikét sem nyitották ki, és a rendőrség szakértői mindkét eszközt hatástalanították. Sem a City repülőteret, sem a Waterloo pályaudvart nem kellett lezárni, csak a Cityt kiszolgáló városi gyorsvasút közlekedését függesztették fel elővigyázatosságból rövid időre, de a vasútvonal forgalma azóta teljesen helyreállt.

Az ügyben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, az indítékokat vizsgálják.

A Scotland Yard éberségre és a gyanús csomagok bejelentésére kérte a nagy londoni közlekedési csomópontokon szolgálatot teljesítőket és az utazókat.

Rovatok