Index Vakbarát Hírportál

Nem találtak radioaktív mérgezésre utaló nyomot a halott olasz modell szervezetében

2019. március 22., péntek 16:22 | aznap frissítve

Az elsődleges tesztek szerint nem radioaktív mérgezés miatt halt meg a 33 éves Imane Fadil marokkói származású modell Milánóban, írja a BBC. A nő egyike volt azoknak, akik Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök ellen tanúskodtak a bunga-bunga partiknak nevezett szexorgiák miatt indított perben.

A nyomozók próbálják kideríteni, mitől halt meg a modell, miután az ügyészség szerint több furcsaság is volt az orvosi jelentéseiben. Az ügyészség szerint vagy mérgezés, vagy valamilyen ritka betegség állhat a háttérben.

A nő fivérei körében halt meg március 1-jén, borzalmas fájdalmak közepette, úgy, hogy az orvosoknak fogalma sem volt, mi baja lehet.

A halála előtt a nő éppen könyvet írt a bunga-bungás tapasztalatairól, de azt nem lehet tudni, mi volt benne, mert a kéziratot a nyomozók lefoglalták.

Berlusconi állítja: soha nem találkozott Imane Fadillal. A volt miniszterelnök ellen 2018 őszén a Ruby-ügyben újabb vádat emeltek, hamis kijelentés és tanú megkörnyékezése címén. A dél-olaszországi Bari város vizsgálati bírósága elfogadta a vádemelési kérelmet, amelyet a helyi ügyészség négy évvel ezelőtt nyújtott be. A vád szerint Silvio Berlusconi megkörnyékezte és hamis kijelentésekre vette rá Gianpaolo Tarantini vállalkozót, akit egy párhuzamos eljárásban jogerősen már 1 év nyolc hónapra ítéltek.

Rovatok