Index Vakbarát Hírportál

Újabb óriási áramkimaradások Venezuelában

2019. március 25., hétfő 22:22

Újabb áramkimaradások sújtották hétfőn Venezuela fővárosát, Caracast, illetve az ország legtöbb államát is helyi beszámolók alapján, alig pár héttel azután, hogy lényegében az egész országot sújtó, napokig tartó áramszünet volt a válságban levő dél-amerikai országban, írja az MTI.

A hétfői áramkimaradás Caracas legtöbb részét érintette, egy időre a metró is leállt miatta. A fővárosban több bolt is korábban zárt be a szokásosnál, hogy megelőzzék az áramszünet miatti fosztogatást.

A fővároson kívül Aragua, Delta Amacuro, Lara, Zulia, Monagas, Bolívar, Portuguesa, Yaracuy, Anzoátegui, Mérida, Táchira, Nueva Esparta, Carabobo és Miranda államokat is sújtotta, írta egy Twitter-bejegyzésben Carlos Valero ellenzéki képviselő.

Az áramkimaradásról sem a venezuelai állami áramszolgáltató, sem Luis Motta Domínguez energiaügyi miniszter nem számolt be.

Venezuelát súlyos gazdasági válság sújtja, amely hiperinflációban, az ellátás hiányában, valamint a gáz-, az áram- és a személyszállítási szolgáltatások és a vízellátás meghibásodásaiban nyilvánul meg.

Rovatok