Index Vakbarát Hírportál

Feladta magát a túszejtő dohánybolti támadó

2019. május 7., kedd 17:36 | aznap frissítve

Egy fegyveres férfi négy embert túszul ejtett egy dohányboltban a Toulouse-hoz közeli Blagnacban kedden délután, írta a Le Figaro rendőrségi forrásokra hivatkozva. A férfinál egy bukósisak és egy kamera is volt.

A 17 éves túszejtő este nyolc előtt előbb egy túszt engedett el, majd egy óra múlva a többi hármat is. Azonban ő maga továbbra is a boltban maradt.

A La Dépêche du Midi regionális lap szerint egy balul elsült rablási kísérletről lehet szó.

A férfit hatóság elleni erőszak és lopás miatt már ismertek a rendőrök. A sárgamellényes mozgalomban is részt vett, ezzel összefüggésben is kihallgatták decemberben. A férfi állítólag arról beszélt, hogy ő a sárgamellényesek „fegyveres szárnya".

Az épület körül 300-500 méteres kordont vontak a rendőrök. Este fél hat körül két lövést is leadott a túszejtő a rendőrök irányába, azt követelte, hogy menjenek még távolabb.

A túszejtő állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha egy rendőr is közelebb megy ennél, akkor lelövi a túszokat. Egy túsztárgyalóval akart beszélni.

Az MTI azt írta, a férfi kedd este 11 óra körül feladta magát, fegyvertelenül feltett kézzel jött ki a dohányboltból. Lövések nem dördültek. Dominique Alzeari toulouse-i ügyész arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy ismert volt előttük a támadó, de nem tartották számon veszélyesként. Az ügyész azt is mondta, hogy a férfi a túszejtés előtt levelet írt, aminek szövege erős depresszióra utalt. 

A rendőrség azt kérte, hogy a környéken lakók maradjanak otthon. A bolt közelében lévő üzletekben lévőket pedig arra kérték, hogy ne jöjjenek ki.

Christophe Castaner belügyminiszter is a helyszínre érkezett.

Rovatok