Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott az anya, akinek a volt férje meggyilkolta mind az öt gyermekét

2019. május 21., kedd 11:44 | aznap frissítve

Valószínűleg nincs meggyötörtebb ember a földön Amber Kyzernél, akinek öt gyermekét ölte meg a volt férje 2014-ben. Timothy Jones Jr.-ra halálbüntetés vár, ha a Dél-Karolinában zajló tárgyaláson az esküdtszék bűnösnek találja, ügyvédje azonban a férfi felmentését kéri arra hivatkozva, hogy őrült.

A hétfői tárgyaláson az asszony tett vallomást, amelynek keretében egy levelet olvasott fel, amelyet a legnagyobb gyermekének, Merah-nak írt a válás után. Az olvasás közben azonban könnyekben tört ki, azt ismételgette, hogy „istenem, istenem, a kicsikéim, a kicsikéim”, majd az arcát a kezébe temette és összeomlott. A bíró fél órás szünetet rendelt el.

A nő most - a hatodik tárgyalási napon - ment először el a perre, amikor az ügyész megkérdezte, miért, annyit mondott, hogy eddig képtelen volt. A nő arról beszélt, hogy megismerkedésükkor, mennyire lenyűgözte őt a férfi.

Alább a szörnyű részletek következnek. A nő és a férfi kezdetben szerették egymást, de a házasság utána férfi egyre ridegebb lett, vallásossága elhatalmasodott rajta, és a nővel szemben is követelőző lett.

A nő szerint, mivel nem volt pénze ügyvédre, a férfinak engedte át a felügyeleti jogot, főleg, hogy a férfi informatikusként nagyon jól keresett, hatalmas SUV-ja is volt, aminek később még jelentősége lesz. A nő újra megházasodott, és szombatonként látogatta a gyerekeket.

Azon az öt évvel ezelőtti augusztusi napon a nő telefonon hívta a férfit, majd a hat éves Nathannal beszélt, aki sírt és azt hajtogatta, hogy nem szándékosan csinálta. A nő a vallomásában elmondta, hogy a háttérben hallotta, ahogy a volt férj dühösen kiabál hozzá, hogy miért áll mindig a gyerekek oldalára, majd azt is hallotta, ahogy a fiúnak meg azt kiabálja, hogy megölhetnéd magad, fiam. 

Ezután letették a telefont. A nő hiába próbálta őket újra hívni, soha többé nem érte el őket. A vádirat szerint a férfi amiatt kezdett ámokfutásba, mert a fiú a lexingtoni otthonukban tönkretette a konnektort. Ekkor dühében végzett a hat éves Nathannal, majd a saját két kezével megfojtotta a nyolc éves Meráh-t, utána a hét éves Elist, aztán egy övvel megfojtotta a kétéves Gabrielt és az egyéves Abigailt.

A nyomozás szerint ezután a gyerekeket műanyag zsákokba csomagolta és berakta őket a kocsijába. A testekkel együtt aztán napokon keresztül autókázott az USA dél-keleti vidékén, majd Alabamában egy hegytetőn kitette őket az autóból. Egyes hírek szerint a testeket megpróbálta elégetni.

A férfit három nappal később  Mississippi államban egy közúti ellenőrzésnél tartóztatták fel, a rendőröknek feltűnt a kocsiból áradó "halálszag". A férfi egy korábbi vallomásában azt állította, nem ő ölte meg Nathant, egyszerűen dühös volt az eltört eszköz miatt, és órákra magára hagyta a gyereket, amíg el nem ismeri, hogy mit tett, de amikor visszatért már halott volt.

A boncolás szerint azonban a fiú erőszakos halált halt, bár az emberi maradványokból nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi okozta a halálát. A férfi szerint, amikor holtan találta a gyereket, a hangok mondták neki, hogy csináljon valamit.

Via: Foxnews és Daily Mail

Rovatok